Luna ar putea fi un ”instrument” ştiinţific în eforturile de căutare a vieţii extraterestre

29 09. 2019, 08:33

Într-un editorial din Scientific American, Abraham Leob, şeful catedrei de Astronomie de la Universitatea Harvard, argumentează că dacă există semne ale vieţii extraterestre, fie ele biologice sau mecanice, pe suprafaţa Lunii există o probabilitate bună ca acestea să se afle în continuare acolo, notează Futurism.

Profesorul Leob argumentează faptul că lipsa atmosferei şi activitatea geologică minimă prezentate de către Lună asigură integritatea artefactelor şi a mostrelor de material biologic care s-au prăbuşit pe suprafaţa selenară. În aceste condiţii, stabilirea unei baze de cercetare permenentă sau cel puţin trimiterea unor misuni regulate ar putea duce la descoperirea urmelor formelor de viaţă extraterestră. În acest punct, el ţine să precizeze că ia în calcul că ar putea să nu existe alte forme de viaţă în Univers.

„Ar fi uimitor să găsim microfosile extraterestre ale formelor de viaţă extraterestre pe suprafaţa selenară”, a scris profesorul Leob. „Mai incitant ar fi să identificăm urme ale echipamentelor tehnologice care s-au prăbuşit pe Lună în urmă cu un miliard de ani; ca o scrisoare din partea civilizaţiilor extraterstre: >”.

Citeşte şi:

Luna emite pulsuri de lumină şi nimeni nu ştie de ce

Astronomii au descoperit o structură neobişnuită sub cel mai mare crater de pe Lună

Viaţa extraterestră ar putea fi un fenomen mai rar decât s-a crezut până acum

De ce mulţi oameni de ştiinţă sunt reticenţi faţă de căutarea formelor de viaţă extraterestră