SpaceX plănuieşte o misiune cu echipaj uman în luna mai

13 03. 2020, 19:00

SpaceX, una dintre cele mai importante companii private din domeniul tehnologiei aerospaţiale şi al transporturilor spaţiale, plănuieşte prima sa misiune cu echipaj uman în luna mai a acestui an, notează Futurism. De succesul acestei misuni va depinde şi modul în care compania deţinută de către Elon Musk îşi va urma planurile de a trimite oameni în spaţiu şi de a ajunge chiar şi pe Marte într-un orizont de timp mai mult sau mai puţin apropiat.

Anunţul a fost făcut de către Gwynne Shotwell, preşedinte a SpaceX şi şefa operaţiunilor acestei companii, în timpul Satellite 2020, un eveniment  care vizează dezvoltarea industriei aerospaţiale private şi dezvoltarea acesteia într-un segment economic relevant. 

Ideea lansării unei misuni cu echipaj uman vine în completarea unui anunţ făcut recent de către Elon Musk, CEO-u SpaceX, legat de planul său de a duce primii oameni pe Marte în timpul vieţii sale. De-a lungul timpului, Musk a împărtăşit cu publicul o multitudine de idei şi planuri legate de tehnologia necesară zborului spaţial, planuri de nave şi chiar unele idei de terraformare a planetei Marte.

În prezent, navetele SpaceX sunt folosite petru a trimite provizii şi echipamente către Staţia Spaţială Internaţională, dar fără a transporta astronauţi la bordul lor. Dacă lansarea Crew Dragon se dovedeşte a fi un succes, atunci NASA care deja apelează la SpaceX pentru serviciile de transport marfă va avea o alternativă la parteneriatul cu Roscosmos în ceea ce priveşte transportarea astronauţilor în spaţiu.

Citeşte şi:

Elon Musk a împărtăşit planurile SpaceX pentru 2020

SpaceX a anunţat primul transport turistic spaţial din istorie

SpaceX testează din nou capsula Crew Dragon, destinată transportării astronauţilor în spaţiu

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX