Home » D:News » Elon Musk a împărtăşit planurile SpaceX pentru 2020

Elon Musk a împărtăşit planurile SpaceX pentru 2020

Elon Musk a împărtăşit planurile SpaceX pentru 2020
Publicat: 03.01.2020
În 2020, SpaceX speră să îşi lanseze prima sa misune cu echipaj uman.

SpaceX este una dintre companiile din industria aerospaţială care se bucură de o vizibilitate foarte mare, atât din cauza reuşitelor din ultimii ani, dar şi datorită fondatorului şi CEO-ului acesteia: Elon Musk. Această companie a fost fondată în anul 2002 cu scopul declarat de a ajuta la popularea spaţiului cosmic şi, deşi nu a reuşit încă să facă paşi prea mari în această direcţie, totuşi, SpaceX a avut parte şi de o serie de reuşite de-a lungul timpului.

În 2020, SpaceX speră să trimită prima sa misiune cu echipaj uman cu ajutorul capsulei Crew Dragon, care a fost testată în 2019. La bordul acesteia se vor afla astronauţii NASA Bob Behnken şi Doug Hurley, aceştia având misunea de a zbura către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), notează Science Alert.

Recent, Elon Musk a distribuit pe o reţea de socializare o animaţie generată de computer prin care internauţii pot vedea cum se va desfăşura zborul capsulei Crew Dragon. În acest clip, cei doi astronauţi se urcă la bordul capsulei aşezată deasupra unei rachete Falcon 9 în Cape Canevral, Florida,  şi zboară către ISS.  De asemenea, clipul arată şi o parte din manevrele de ataşare şi detaşare de la bordul staţiei.

Un avantaj important pe care SpaceX l-a avut în ultimii ani a fost reprezentat de către participarea la Commercial Crew Program, un program de încurajare a eforturilor private pentru înlocuirea flotei NASA, care a adus o parte importantă a fondurilor folosite pentru capsula Crew Dragon şi programul Starship. Totuşi, această colaborare nu a fost lipsită de probleme, în 2017 Jim Brindenstine, administratorul NASA, s-a plâns public de întârzierile pe care SpaceX le-a avut în îndeplinirea sarcinilor asumate. „Programul comercial este cu ani în urmă. NASA se aşteaptă să vadă acelaşi nivel de entuziasm axat pe investiţiile contribuabilului american”, a scris acesta pe o reţea de socializare.

Elon Musk a scris recent pe Twitter că testele de siguranţă pentru misunea Demo-2, care ar trebui să ducă un echipaj uman către ISS, ar trebui să fie gata în câteva luni şi a avansat luna mai ca dată probabilă pentru lansarea propiu zisă.

Citeşte şi:

SpaceX va transporta canabis către Staţia Spaţială Internaţională

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX

Elon Musk a anunţat preţul unei lansări a Starship care va duce pământenii în spaţiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase