Capsula Dragon a SpaceX devine istorie după încheierea cu succes a ultimei misiuni

08 04. 2020, 17:25

Capsula Dragon s-a desprins de braţul robotic al ISS marţi după-amiaza. Circa şase ore mai târziu, a amerizat cu succes în Oceanul Pacific, chiar în largul coastei Long Beach, California.

„A fost confirmată amerizarea bună a capsulei Dragon, completând cea de-a 20-a şi ultima misiune de aprovizionare (a ISS n.r.)  pentru prima generaţie a navei spaţiale dezvoltate de SpaceX”, au transmis reprezentanţii companiei pe Twitter, potrivit Space.

Dragon CRS-20, capsula spaţială veterană, a finalizat astfel ultima misiune, lansată către ISS la începutul lui martie, ca parte a contractului în valoare de 1,6 miliarde de dolari din 2012, dintre SpaceX şi NASA, pentru servicii de aprovizionare comercială.

Pe Staţia Spaţială Internaţională, capsula a dus o încărcătură de 1.950 de kilograme, constând în provizii pentru astronauţii de la bordul ISS, dar şi o serie de materiale, inclusiv pentru amenajarea unui nou modul ştiinţific în exteriorul staţiei.

De acum încolo, SpaceX va folosi o nouă versiune bazată pe capsula Crew Dragon pentru astronauţi. 

SpaceX îşi propune să lanseze prima sa capsulă spaţială Crew Dragon, cu astronauţi la bord, la jumătatea lunii mai. Următoarea navă de marfă pe care o va lansa pentru NASA este parte a unui nou contract, numit „Commercial Resupply Service 2”, şi va avea o variantă a Crew Dragon concepută pentru marfă. 

Citeşte şi:

SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume în prima cursă comercială – VIDEO

Elon Musk a împărtăşit planurile SpaceX pentru 2020

SpaceX plănuieşte o misiune cu echipaj uman în luna mai

NASA va folosi Falcon Heavy al SpaceX pentru a lansa misiunea către asteroidul Psyche