”Infirmierele virtuale” îi ajută pe medicii de la Institutul Matei Balş

17 04. 2020, 21:18

Coronavirusul nu e un adversar ca oricare altul, aşa că nici lupta cu el nu trebuie dusă cu armele obişnuite.

În sprijinul medicilor vine acum şi tehnologia… la propriu. O firmă din Bucureşti, specializată în soluţii de branding şi comunicare, a creat infirmiere virtuale. 12 la număr, care vor lucra, pentru început, alături de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Acestea sunt de fapt o reţea de tablete interconectate, montate pe avataruri cu aspect de cadru medical. Iar scopul lor este de a limita expunerea doctorilor la contactul cu pacienţii infectaţi.

„Vor ajunge prin donaţia noastră la

Infirmierele virtuale sunt soluţia potrivită pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, dar ele nu substituie actul medical. Cu ajutorul lor, medicii şi asistentele pot filtra nevoile pacienţilor, fără să intre în salon. Comunicarea se face simplu, prin video-call.

Avatarurile nu se infectează, nu obosesc şi nu consumă echipamente de protecţie. Tot ce au nevoie este o sursă de alimentare.

„Pot să verific fiecare tabletă dacă are semnal la internet. O să le spun, în cazul în care una nu merge, să o mute în alt salon sau să mute în altă parte a salonului ca să aibă mai mult semnal. Pot să văd dacă bateria e descărcată sau dacă este în priză tableta respectivă şi pot să le spun să bage tableta în priză sau să verifice altă priză în cazul în care una nu merge”, a spus Alin Obaciu, partener Marcom Hub.

Pentru jumătate de an, munca „infirmierelor virtuale” va fi asistată de la distanţă de o echipă tehnică, potrivit Mediafax.