Țara în care peste 30% dintre piloții civili au licențe false și nu sunt calificați să zboare

26 06. 2020, 10:00
Credit foto: Captură Youtube

Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan au licențe false și nu sunt calificați să zboare, a dezvăluit ministrul aviației din țară, citat de CNN.

Adresându-se Adunării Naționale a Pakistanului, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloți din țară „nu au luat examenul în sine” și au plătit pe altcineva să se prezinte în numele lor.

„Nu au experiență de zbor”, a spus el.

Pakistanul are 860 de piloți activi care deservesc companiile aeriene interne – inclusiv Pakistan International Airlines (PIA) – precum și un număr de transportatori străini, a spus Khan.

Industria aeronautică din Pakistan, plină de licențe false

PIA a oprit de la zbor toți piloții săi care dețin licențe false, potrivit Mediafax. „PIA recunoaște că licențele false nu sunt doar o problemă a companiei, ci sunt răspândite în întreaga industrie a companiilor aeriene pakistaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt Abdullah Khan, adăugând că unii dintre piloții falși zboară și pentru transportatori străini.

Rezultatele anchetei au fost anunțate miercuri, ca parte a unui raport preliminar privind un accident de avion care a ucis 97 de persoane în sudul orașului Karachi în 22 mai. Avionul PIA s-a prăbușit după decolarea de la Lahore și au murit toate persoanele de la bord, cu excepția a doi pasageri.

Avionul, de tip Airbus A320, decolase de pe Aeroportul din Lahore şi se îndrepta spre Aeroportul Jinnah din Karachi.

Incidentul aviatic a vebnit la doar câteva zile după ce Pakistanul a reluat zborurilor comerciale.

Vă recomandăm să citiți și:

Pentru a preveni situaţii ”potenţial catastrofale”, avioanele Boeing 787s trebuie oprite la 51 de zile

Scăderea altitudinii la care zboară avioanele ar putea reduce semnificativ emisiile de noxe

De ce se prăbuşesc avioanele de pasageri produse în Rusia. SSJ 100, singurul model fabricat după sfârşitul URSS

Cercetătorii din SUA au găsit soluţia perfectă pentru ca radarul să nu te poată detecta. Metoda, inspirată de la avioanele de spionaj