40% dintre persoanele care suferă de COVID-19 nu prezintă simptome

14 07. 2020, 09:00
Credit foto: Pixabay

Autoritățile americane estimează că 40% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt asimptomatice.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, autoritatea care gestionează situația COVID-19, estimează faptul că 40% dintre persoanele care au fost infectate nu prezintă simptome și că există un risc aproximat la 75% ca aceste persoane să transmită virusul mai departe, notează Science Alert.

Aceste estimări fac parte dintr-un raport mai extins, în care a fost introdus un indice de fatalitate a infecției, care ia în calcul decesele asociate cazurilor simptomatice și asimptomatice pentru a înțelege mai bine severitatea situației cu care se confruntă medicii.

Cercetătorii care au calculat acest nou indice au ajuns la concluzia că 0,65% dintre persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus ar putea să moară.

COVID se poate răspândi și prin aerosoli

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat recent faptul că coronavirusul se poate răspândi și prin intermediul aerosolilor. Aceste particule pot fi periculoase și asta deoarece pot rămâne suspendate în aer.

Acest anunț vine ca urmare a unei scrisori deschise la care au semnate de către câteva sute de oameni de știință în care cereau organizației să își revizuiască pozițiile legate de transmiterea virusului. Inițial, OMS susține, conform datelor de care dispunea, că transmiterea virusului se face prin intermediul unor particule mai mari decât aerosolii.

Citește și:

Cercetătorii din Ungaria au dezvoltat un medicament pe bază de proteine care inhibă COVID-19

Medic: Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante

Un vaccin experimental  împotriva COVID-19 are rezultate pozitive în testele pe oameni

Un vaccin experimental  împotriva COVID-19 are rezultate pozitive în testele pe oameni