Sicriul din fungi care ajută la descompunerea mai rapidă a corpurilor umane

21 09. 2020, 17:30
Cercetătorii estimează că astfel perioada de descompunere va fi redusă la aproximativ doi ani. Credit foto: Universitatea Tehnică Delft

Cercetătorii estimează că, astfel, perioada de descompunere va fi redusă la aproximativ doi ani.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda s-au alăturat unui muzeu local de istorie naturală pentru a dezvolta „Coconul viu”, un sicriu „viu” plin de mușchi, realizat dintr-o specie de ciuperci speciale.

Sicriul accelerează semnificativ timpul necesar pentru ca un corp uman, plus toate hainele și alte materiale care sunt îngropate împreună cu el, să se descompună, de la aproximativ un deceniu la doar doi ani, potrivit inventatorilor săi, notează Futurism.

Acest lucru este în mare parte datorită materialului său de construcție miceliu, o colonie bacteriană cu creștere rapidă, asemănătoare ciupercilor, care poate forma  rețele subterane masive. Miceliul este, de asemenea, capabil să neutralizeze substanțele toxice și să ofere nutriție oricărei plante care crește în apropiere, ceea ce înseamnă că folosirea unui astfel de sicriu va fi benefică pentru solul din jur

„Reciclarea” corpurilor umane

„Coconul viu le permite oamenilor să devină din nou una cu natura și să îmbogățească solul, în loc să îl polueze”, a declarat Bob Hendrikx, fondatorul Loop, startup-ul care a dezvoltat sicriul, într-un comunicat. Pentru Hendrikx, proiectul înseamnă a trăi alături de materialele vii. „În prezent, trăim în cimitirul naturii”, a argumentat el. „Comportamentul nostru nu este doar parazitar, ci și miop”.

„Suntem organisme care se degradează în materiale moarte, poluante, dar dacă le-am menține în viață?”, a adăugat el. „Doar imaginați-vă: o casă care poate respira și un tricou care crește odată cu tine”.

„Coconul viu” se aseamănă cu alte proiecte care au ca scop „reciclarea” corpurilor umane după moarte și care, de asemenea, folosesc bacterii sau ciuperci pentru a accelera procesul de degradare.

„Vrem să știm exact ce contribuție aduce solului, deoarece acest lucru ne va ajuta să convingem municipalitățile locale în viitor să transforme zonele poluate în păduri sănătoase, folosind corpurile noastre ca substanțe nutritive”, a adăugat Hendrikx.

Citește și:

Cât timp ai putea supravieţui într-un sicriu dacă ai fi îngropat de viu?

Ferma de Corpuri umane. Primii 30 de oameni şi-au donat deja trupurile. Care este scopul lor. Imagini VIDEO cu puternic impact emoţional

Cât costă criogenarea unui corp sau creier uman? O companie din Rusia oferă o şansă spre nemurire

Piaţa vânzărilor de cadavre. Îşi donează corpurile pentru a contribui la evoluţia ştiinţei sau pentru că sunt prea săraci, dar de pe urma lor se câştigă milioane de dolari