Home » D:News » Ferma de Corpuri umane. Primii 30 de oameni şi-au donat deja trupurile. Care este scopul lor. Imagini VIDEO cu puternic impact emoţional

Ferma de Corpuri umane. Primii 30 de oameni şi-au donat deja trupurile. Care este scopul lor. Imagini VIDEO cu puternic impact emoţional

Publicat: 22.10.2015
Universitatea Tehnologică din Sydney (UTS) a lansat prima “Fermă de Corpuri” din Australia sau, mai corect primul laborator de analiză, infiinţat cu scopul de a-i ajuta pe savanţi şi poliţişti să înţeleagă mai bine ce se întâmplă după moartea omului.

Informaţiile obţinute va ajuta poliţia să identifice mai precis timpul morţii, dar şi să antreneze mai bine câinii să adulmece rămăşiţele umane şi ale celor care au supravieţuit în urma dezastrelor naturale sau atacurilor teroriste.

Centrul Australian de Cercetare a Facilităţii şi Experimentului Tafonomic este unica astfel de instituţie din Emisfera de Sud care permite savanţilor să investigheze tafonomia umană. Tafonomia este ştiinţa care studiază rămăşiţele organice din momentul morţii până la momentul descoperirii acestora.

Condus de Shari Forbes, expert în domeniul ştiinţei medico-legale, Departamentul de Ştiinţă a Universităţii Tehnologice din Sydney a folosit pentru experimente cadavrele unor porci. Acum, însă, mai mult de 30 de oameni au anunţat că vor dona laboratorului, după moarte, propriile lor corpuri. UTS a anunţat că vor putea începe lucrul asupra a şase organisme umane cel mai devreme anul viitor.

“Asta poate suna destul de macabru, dar recompensa cercetării merită, chiar dacă aceasta va salva cel puţin o viaţă”, după cum i-a mărturisit Ben Feszczuk, comandantl de poliţie pensionat, care trăieşte nu departe de fermă, în nord-vestul oraşului Sydney, jurnalistei Julie Power de la publicaţia The Sydney Morning Herald .

“Eu sunt un bătrân investigator al crimelor şi această cercetare va aduce noi cunoştinţe în domeniu. Asta va ajuta la investigarea crimelor. Există o multitudine de lucruri care determină ultimele mişcări ale defunctului şi este extrem de important să aflăm când a avut loc decesul, cu precizie”, declară fostul comandant de poliţie Ben Feszczuk.

Centrul Australian de Cercetare va cerceta şi fibrele hainelor, cum acestea se decompun; va încerca să identifice “parfumul morţii” pentru a dresa câinii poliţiei în căutarea atât a victimelor decedate, precum şi ale celor care au supravieţuit catastrofelor naturale.

Odată ce vor avea primele corpuri, membrii Departamentului de Ştiinţă a Universităţii Tehnologice din Sydney le vor îngropa în morminte superficiale, de unde vor cerceta în detaliu ce se întâmplă cu corpul uman, cum insectele îl descompun. Fiecare cadavru va fi acoperit cu un grilaj pentru a împiedica animalele necrofage să ajungă la corp. După efectuarea cercetărilor, rămăşiţele vor fi returnate familiilor pentru a fi înmormântate sau incinerate.

“Acest tip de cercetare trebuie efectuat cu cel mai mare respect pentru donator şi compasiune pentru familiile implicate, recunoscând nepreţuita lor contribuţie pe care o oferă societăţii”, afirmă profesorul şi expertul în domeniul ştiinţei medico-legale, Shari Forbes.

Noi privim înainte, spre rezultatele cercetării, care pot aduce multiple facilităţi şi din speranţa că acestea vor fi utilizate pentru a salva vieţi şi pentru a dezlega crime.

Chiar dacă ferma Universităţii Tehnologice din Sydney este secretă, puteţi obţine o imagine mai apropiată a procesului de descopmunere a corpului uman, care decurge la o altă astfel de instituţie de cercetare, în Texas, în Statele Unite ale Americii.

Vă atenţionam că imaginile de mai jos au un impact puternic emoţional!

Sursa  Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase