Samuel L. Jackson și Danny Glover, printre cei nominalizați să primească Oscaruri onorifice

03 07. 2021, 14:00
Samuel L. Jackson în filmul „Glass” (2019). Sursa foto: Profimedia

Samuel L. Jackson, Danny Glover, scriitoarea și regizoarea Elaine May și actrița norvegiană Liv Ullmann vor primi Oscaruri onorifice anul viitor pentru contribuțiile lor la cinematografie, a anunțat joi Academia de Arte și Științe Cinematografice, citată de Reuters.

Nominalizații „au avut un impact profund atât asupra filmului, cât și asupra societății”, a declarat președintele Academiei David Rubin.

Samuel L. Jackson a apărut în peste 100 de filme. A fost nominalizat la Oscar pentru rolul său în drama „Pulp Fiction” a regizorului Quentin Tarantino din 1994.

Ullmann a fost un colaborator frecvent al regizorului suedez Ingmar Bergman. A apărut în „Persona”, „Plâns și șoapte” și alte filme ale lui Bergman. Ullman a fost nominalizat cea mai bună actriță pentru filmul din 1971 „Emigranții” și filmul din 1976 „Față în față”.

Premiul umanitar pentru pledoaria pentru dreptate și drepturile omului

May a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „Heaven Can Wait” din 1978 și „Primary Colors” din 1999. La începutul carierei sale, a făcut parte din duetul de comedie Nichols și May, care a debutat în 1958, cu Mike Nichols, potrivit Mediafax.

Glover, vedeta filmelor „Arma letală”, va primi Premiul umanitar Jean Hersholt pentru pledoaria sa pentru dreptate și drepturile omului. În prezent, servește ca ambasador pentru UNICEF.