Home » Știință » O nouă filmare îi arată pe cei trei astronauți la bordul noii stații spațiale a Chinei

O nouă filmare îi arată pe cei trei astronauți la bordul noii stații spațiale a Chinei

O nouă filmare îi arată pe cei trei astronauți la bordul noii stații spațiale a Chinei
Sursa foto: CCTV/Futurism
Publicat: 26.06.2021

În cadrul unui nou videoclip publicat pe rețelele de socializare online din China, trei astronauți pot fi văzuți la bordul modulului Tianhe, prima secțiune din stația spațială Tiangong, sau „Palatul Ceresc”, a țării.

Filmarea arată echipajul în timp ce doarme, se trezește, se spală pe dinți și se bărbierește în timp ce plutește în încăperi destul de înghesuite. Cu toate acestea, videoclipul este o dovadă a progresului rapid înregistrat de China.

Cei trei astronauți au ajuns la stația spațială săptămâna trecută după ce au fost lansați de la centrul de lansare de sateliți Jiuquan, din deșertul Gobi, la data de 16 iunie. Lansarea a marcat prima oară când China trimite astronauți în spațiu din 2016.

Cea mai îndelungată misiune cu echipaj din istoria Chinei

Echipajul format din cei trei astronauți va petrece următoarele trei luni la bordul stației spațiale astfel încât să o pregătească pentru alte două module care vor fi trimise anul viitor. Aceasta este cea mai îndelungată misiune cu echipaj din istoria Chinei.

Președintele Xi Jinping a vorbit cu astronauții, discuție prin care i-a felicitat pe cei trei, scrie Futurism.

„Vă așteptăm întoarcerea triumfală”

„Suntem toți foarte bucuroși să vă vedem în formă bună și munca decurge cum trebuie. Construirea stației spațiale este un progres major pentru industria spațială a Chinei și va aduce o contribuție la folosirea pașnică a spațiului de către omenire”, a declarat președintele chinez.

Opt alte lansări programate până la sfârșitul anului 2022 vor adăuga încă două module cu laboratoare, precum și provizii și membri adiționali pentru echipaj.

„Vă așteptăm întoarcerea triumfală în Beijing”, a mai spus Xi Jinping.

Vă mai recomandăm să citiți și:

China a lansat trei astronauți în spațiu, într-o misiune crucială

O filmare apărută pe rețelele de socializare din China arată o rachetă prăbușită în mijlocul unui câmp

Noi imagini cu suprafața planetei Marte, publicate de China. Ce semnifică, de fapt, fotografiile

China vrea să construiască o linie de tren de aproape 13.000 de kilometri, inclusiv subacvatică, către SUA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase