Lucid Motors lansează o mașină care are o autonomie de 830 km, cu 170 km mai mult decât modelul Tesla S

22 09. 2021, 16:00

Primele mașini de la Lucid Motors vor ajunge la clienți în acest an și vor deveni vehiculele electrice cu cea mai mare autonomie.

Cu o baterie complet încărcată, proprietarii vor putea călători cu 170 de kilometri mai mult decât cu modelul Tesla S, cel mai bun vehicul electric de până acum.

Prima mașină a startup-ului, Sedanul Air Dream Edition R, a obținut de la Agenția pentru Protecția Mediului un rating pentru o autonomie de 830 de kilometri. Acesta este cea mai mare autonomie acordată vreodată de agenție, notează Business Insider.

Prețul acțiunilor de la Lucid Motors a crescut cu peste 4% în urma acestui anunț.

Cât costă noul model Air Dream?

Lucid Air Dream Edition R bate cel mai bun model al Tesla, dar costă și mai mult. Ediția Air Dream costă 169.000 de dolari, în timp ce un model S poate fi cumpărat cu 90.000 de dolari.

Ratingul excepțional al gamei Air este de bun augur pentru viitorul lui Lucid pe piața tot mai aglomerată a vehiculelor electrice. Compania Lucid, condusă de Peter Rawlinson, este considerată pe scară largă una dintre cele mai legitime startup-uri EV.

După câteva probleme de producție legate de lanțul de aprovizionare, Lucid spune că este pe cale să livreze modelele Lucid Air Dream Edition pentru cei care au făcut o precomandă. Mașina vine într-o versiune orientată spre gamă (R) și o versiune Performance (P). EPA estimează că Air Dream Edition P poate parcurge 758 de kilometri cu bateria plină.

Citește și:

Bateria ieftină și care se încarcă rapid, pentru mașinile electrice, ar putea rezolva problema autonomiei vehiculelor

Un clip în care geamul unei mașini Tesla se sparge de la sine a devenit viral pe internet

Bateria ieftină și care se încarcă rapid, pentru mașinile electrice, ar putea rezolva problema autonomiei vehiculelor