Home » D:News » Şeful Tesla a lansat proiectul pentru un nou vehicul electric cu un dans

Şeful Tesla a lansat proiectul pentru un nou vehicul electric cu un dans

Şeful Tesla a lansat proiectul pentru un nou vehicul electric cu un dans
Publicat: 08.01.2020
Şeful Tesla, Elon Musk, şi-a etalat marţi mişcările de dans la lansarea proiectului maşinii electrice Model Y al constructorului american, într-o zi în care Tesla a început livrările primelor maşini construite la uzina din Shanghai, prima fabrică din afara Statelor Unite, transmite Reuters.

Noua uzină Tesla a costat două milioane de dolari şi a început oficial livrările în doar 357 de zile de la punerea primei cărămizi, un record pentru constructorii auto din China. Zece clienţi ai companiei şi-au primit marţi berlinele Tesla Model 3 fabricate în China.

În cadrul evenimentului, Musk, directorul general al Tesla, a dansat entuziasmat pe scenă după care s-a dezbrăcat de cămaşă pentru a-şi etala tricoul pe care era imprimat un desen cu fabrica din Shanghai.

Musk a prognozat, cu vocea tremurândă în anumite momente, că „în cele din urmă, Modelul Y va fi probabil mult mai căutat decât toate automobilele Tesla puse laolaltă”.

Conducerea Tesla nu a dorit însă să ofere mai multe informaţii despre progresul realizat în ceea ce priveşte proiectul maşinii Model Y, care de asemenea urmează să fie produsă în China, potrivit Mediafax.

La evenimentul de debut al livrărilor pentru Modelul 3 a participat şi primarul metropolei Shanghai, Ying Yong, precum şi alţi oficiali guvernamentali chinezi.

Acţiunile Tesla se tranzacţionează pe bursa de la Wall Street la niveluri istorice după ce constructorul american şi-a depăşit ţinta de livrări atât pentru al patrulea trimestru din 2019, cât şi pentru întreg anul trecut. Veştile pozitive din ultima perioadă privind creşterea producţiei la fabrica din China şi numărul pozitiv al precomenzilor pentru proaspăt anunţata camionetă electrică a constructorului, Cybertruck, a impulsionat preţul acţiunilor la New York.

Construcţia primei uzine a Tesla din afara Statelor Unite a început în luna ianuarie 2019, iar producţia a început în octombrie.

Uzina a început cu o capacitate de producţie de 150.000 de maşini Model 3. Ţinta pentru acest an este creşterea producţiei la 250.000 de vehicule pe an, cifra incluzând şi Modelul Y, automobil pe care Tesla l-a anunţat în martie 2019 şi pe care plănuieşte să-l producă în serie până în vara acestui an.

Marja de profit pentru Modelul Y ar fi mai mare decât cea pentru Modelul 3, în timp ce costurile de producţie ar fi cam aceleaşi.

Site-ul Tesla din China estimează că preţul de pornire pentru Modelul Y va fi de puţin peste 63.900 de dolari (444.000 de yuani). Preţul de retail va fi anunţat în următoarele luni, potrivit site-ului companiei.

Prezent de asemenea la eveniment, vice-primarul Shanghaiului Wu Qing a declarat că speră ca Tesla să-şi extindă cooperarea cu oraşul şi să crească producţia la uzina din China.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase