Prima doamnă a Ucrainei, ținta numărul doi a Rusiei (DOCUMENTAR)

09 04. 2022, 07:30

This browser does not support the video element.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a devenit ținta numărul doi a Rusiei de când țara pe care soțul ei o conduce se confruntă a fost invadată. Ea și partenerul de viață, Volodimir Zelenski, se confruntă cu una dintre cele mai mari teste de conducere din istorie, iar toată lumea îi urmăreștecu maximă atenție.

Încă de la începutul invaziei, Zelenska și-a sporit prezența pe rețelele de socializare și a împărtășit cu urmăritorii săi imagini cu bebelușii născuți în adăposturile anti-bombă de la Kiev, cu dezastrul lăsat în urmă de invazia Rusiei, dar și cu drapelul țării și soldații ucraineni.

Deși familia s-a ascuns multă vreme la Kiev și a refuzat să dezvăluie exact unde se află, din motive de siguranță, Zelenska a promis să nu intre în panică sau să plângă.

Ca și soțul ei, prima doamnă a Ucrainei s-a născut în 1978 în Krivoi Rog, un oraș industrial din sudul Ucrainei. Din anul 1995 până în 2000, a studiat la Institutul Economic Krivoi Rog, cu un master în arhitectură.

Deși s-a născut și a crescut în același oraș cu soțul ei și au avut prieteni comuni, Olena și Volodimir s-au cunoscut abia în timpul facultății: în anul 1995, ea era la Arhitectură, el la drept și visa la o carieră în… comedie.

La 19 ani, Volodimir a înființat o trupă de comedie, Kvartal 95, și a adus-o pe Olena în echipă. După crearea studioului, ea s-a alăturat unui grup separat de autori și a participat la scrierea tuturor textelor din cadrul proiectelor Studio Kvartal 95.

Olena și Volodimir s-au întâlnit timp de opt ani, iar apoi au decis să se căsătorească, în septembrie 2003 și să se mute la Kiev.

În 2004 a venit pe lume și primului copil lor copil, Oleksandra, la mai puțin de un an de la nunta lor. Ulterior, cei doi au mai avut un fiu, Kiril Zelenskiy, născut în ianuarie 2013.

Citește continuarea pe Gândul!