Home » D:News » Rusia schimbă tactica de război. Trimite mii de soldaţi în estul Ucrainei

Rusia schimbă tactica de război. Trimite mii de soldaţi în estul Ucrainei

Rusia schimbă tactica de război. Trimite mii de soldaţi în estul Ucrainei
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 07.04.2022

Oficialii SUA preconizează că trupele ruse se vor îndrepta în număr mare înspre estul Ucrainei. Deşi armata rusă s-a retras din localităţile aflate în jurul Kievului, generalii ruşi pregătesc un nou plan de asalt.

Rusia intenţionează să desfăşoare zeci de mii de militari în estul Ucrainei, în timp ce atenţia lumii este îndreptată către ororile lăsate în urmă de retragerea rusă, este de părere consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război

„În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe estul şi părţile din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan într-o conferinţă susţinută la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Invazia rusă în Ucraina, care a început pe 24 februarie, este cea mai sângeroasă din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Rusia numeşte incursiunea drept o „operaţie militară specială” care vizează protejarea civililor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase