Rusia susține că a capturat Mariupol. Un oficial european a spus că „va fi mai rău ca la Bucea”

21 04. 2022, 03:00
Sursa foto: Profimedia

Rusia susține că a capturat orașul sudic Mariupol, cu excepția combinatului Azovstal, acolo unde 2.000 de luptători ucraineni continuă să opună rezistență forțelor ruse. Președintele Vladimir Putin a ordonat ca fabrica să fie asediată, însă a anulat planurile câteva zile mai târziu.

Recent, un oficial european, care a dorit să-și păstreze anonimatul, afirma că „Mariupol ar putea să cadă în câteva zile”. „Teama mea este că va fi mai rău ca la Bucea”, a precizat oficialul citat de Reuters.

Orașul ucrainean asediat Mariupol ar putea fi cucerit de forțele rusești „în câteva zile”, spunea oficialul european.

Oficialul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat că Mariupol ar putea suferi mai mult decât orașul Bucea, acolo unde trupele ruse au fost acuzate de atrocități, potrivit Reuters.

„Ne așteptăm la o distrugere completă a orașului și la multe victime civile”

„La sfârșitul zilei, ne așteptăm la o distrugere completă a orașului și la multe victime civile în Mariupol. Teama mea este că va fi mai rău decât la Bucea. Iar până pe 9 mai, Putin ar putea declara că a eliberat orașul Mariupol. Deci, cred că Mariupol va fi controlat în zilele următoare”, a spus oficialul.

Autoritățile din Mariupol spun că mii de oameni au fost uciși în oraș. Rusia le-a dat ultimatum apărătorilor ucraineni aflați într-o oțelărie să se predea. Se pare că trupele ucrainene au ignorat ultimatumul.