Home » D:News » Catastrofă umanitară în Mariupol. „Este un genocid asupra poporului ucrainean”

Catastrofă umanitară în Mariupol. „Este un genocid asupra poporului ucrainean”

Catastrofă umanitară în Mariupol. „Este un genocid asupra poporului ucrainean”
Oameni stau la rând pentru a se aproviziona cu apă în Mariupol, Ucraina. Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 04.03.2022

Vadym Boichenko, primarul orașului asediat Mariupol din sudul Ucrainei, spune că militarii ruși creează „o catastrofă umanitară” în oraș.

Într-o postare pe contul Telegram, primarul a oferit amănunte despre situația din oraș, potrivit CNN.

„Ei blochează aprovizionarea și reparațiile pentru electricitate, apă și căldură. De asemenea, avariază calea ferată. Au distrus poduri și trenuri, așa că nu putem evacua femei, copii și bătrâni din Mariupol”, a spus primarul Boichenko.

„Suntem distruși ca nație. Este un genocid asupra poporului ucrainean”

Rusia oprește și aprovizionarea cu alimente „blocându-le ca în fostul Leningrad în al doilea război mondial, distruge cu intenție principalele elemente de infrastructură din oraș în ultimele șapte zile”, a mai spus primarul, care a adăugat că orașul nu are lumină, apă și căldură.

„Lucrăm cu instituțiile internaționale pentru a forma un coridor verde pentru misiuni umanitare. Încercăm să asigurăm oprirea focului pentru a reporni electricitatea”, a explicat Boichenko.

„Suntem distruși ca nație. Este un genocid asupra poporului ucrainean. Acești ipocriți vin să salveze cetățeni vorbitori de rusă, dar au aranjat exterminarea ucrainenilor, grecilor și alte origini”, a precizat primarul orașului Mariupol.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase