Gemeni de tigru de Sumatra, specie pe cale de dispariție, născuți la o grădină zoologică din SUA

13 07. 2022, 00:00
Sursa foto: Oklahoma City Zoo and Botanical Garden

Lola, o tigroaică de 11 ani, a născut puii gemeni de tigru de Sumatra, o specie pe cale de dispariție, la câteva minute distanţă unul de celălalt, la grădina zoologică din Oklahoma, SUA.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții grădinii zoologice au anunțat că Lola şi puii ei, născuți în 2 iulie, se simt bine şi au atins etape esenţiale, inclusiv alăptarea.

În câteva săptămâni, o echipă de veterinari va examina puii pentru a-i cântări şi măsura, potrivit comunicatului. De asemenea, se va afla atunci şi sexul puilor de tigru.

„Lola s-a dovedit a fi o mamă extrem de atentă şi grijulie”, a declarat Tyler Boyd, curatorul de carnivore de la grădina zoologică. El a precizat că, pe tot parcursul sarcinii, Lola a participat la sesiuni de monitorizare cu ultrasunete, potrivit CNN.

Lola a născut tripleţi chiar de ziua ei de naştere

Lola este o mamă cu experienţă, după ce a născut tripleţi chiar de ziua ei de naştere, în 2017, potrivit grădinii zoologice. Câteva zile mai târziu, i s-a dat un al patrulea nou-născut de care să aibă grijă. Zoya, un tigru Amur, s-a născut la Grădina Zoologică din Philadelphia, dar mama ei nu a avut instinctul matern pentru a avea grijă de ea. Acesta a fost primul caz documentat de creştere încrucişată a unor tigri dintr-o subspecie diferită în rândul grădinilor zoologice din cadrul Asociaţiei grădinilor zoologice şi a acvariilor (AZA).

Lola şi cei trei fraţi ai săi s-au născut, de asemenea, la grădina zoologică din Oklahoma City, care participă la Planul de supravieţuire a speciilor de tigri de Sumatra al AZA.

Lola şi puii ei vor rămâne departe de ochii publicului până când puii vor fi suficient de mari pentru a-şi face vaccinurile şi pentru a se descurca în habitatul lor în aer liber, a precizat grădina zoologică din Oklahoma City. Grădina zoologică invită publicul să urmărească progresul puilor pe reţelele de socializare.