Elevii din Filipine au revenit în sălile de clasă după mai bine de doi ani

23 08. 2022, 09:00
Sursa foto: Shutterstock

Milioane de elevi filipinezi s-au întors în sălile de clasă pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor care mai erau impuse din cauza COVID-19, informează Reuters.

Elevii, toți purtând măști pe față, au stat la coadă pentru a intra în sălile de clasă și au participat la ceremonii de ridicare a steagurilor în curțile școlilor.

O serie de măsuri, cum ar fi verificarea temperaturii, purtarea obligatorie a măștilor și limitarea numărului de elevi pe clasă rămân în vigoare.

În Filipine, închiderea școlilor din cauza pandemiei a avut una dintre cele mai mari durate din lume, redeschiderea fiind întârziată de implementarea lentă a vaccinurilor și de alegerile de la începutul acestui an.

Cursurile online, extrem de dificile în Filipine

În noiembrie, Ministerul educației a testat în aproape 300 de școli cursurile față în față, dar abia săptămâna aceasta a extins acest lucru la toate școlile, odată cu începerea noului an școlar.

Trecerea la cursuri online s-a dovedit a fi extrem de dificilă pentru Filipine, o țară de peste 110 milioane de locuitori, în care mai puțin de o cincime din gospodării au acces la internet și mulți nu au dispozitive mobile.