Home » D:News » Tokyo a depășit 30.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei

Tokyo a depășit 30.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei

Publicat: 25.07.2022
Tokyo a depășit 30.000 de cazuri COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei
Sursa foto: Pixabay

Noile cazuri de coronavirus din capitala Japoniei au atins joi un record, depășind 30.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei, ceea ce a determinat oficialii să facă apel la o mai mare vigilență, scrie Reuters.

Cele 31.878 de noi infecții de la Tokyo au depășit cu mult recordul anterior, înregistrat în februarie, iar multe alte regiuni au raportat, de asemenea, valori maxime. Și numărul de cazuri la nivel național de joi, de 186.229 de noi infecții, a fost un record.

În ciuda numărului redus de cazuri grave și decese, oficialii au avertizat că spitalele încep să resimtă presiunea.

„Trebuie să urmărim îndeaproape situația infecțiilor”

„Trebuie să urmărim îndeaproape situația infecțiilor, inclusiv problema accesului la serviciile medicale, cu cea mai mare vigilență”, a declarat secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, la o conferință de presă periodică.

În pofida acestei creșteri, oficialii, inclusiv prim-ministrul Fumio Kishida, nu au cerut noi restricții privind coronavirusul. Aproape toți japonezii poartă în continuare măști în interior și mulți le folosesc și în exterior, în timp ce majoritatea magazinelor le cer.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase