Coreea de Nord a dezvăluit noi afișe de propagandă cu rachete cu încărcătură nucleară

15 09. 2022, 08:00
Sursa foto: Profimedia

Coreea de Nord a lansat noi postere de propagandă care prezintă rachetele balistice cu încărcătură nucleară, a anunțat presa de stat, făcând acest lucru pentru prima dată după ani de zile și după ce săptămâna trecută țara și-a reglementat politica nucleară prin lege, potrivit Reuters.

Două postere cu rachete au fost printre imaginile lansate pentru a-i încuraja pe nord-coreeni să pună în aplicare obiectivele trasate de liderul Kim Jong Un într-un discurs politic de săptămâna trecută, a relatat agenția de presă de stat KCNA.

Coreea de Nord și-a consacrat dreptul de a folosi atacuri nucleare preventive pentru a se proteja într-o nouă lege despre care Kim a spus că face „ireversibil” statutul său nuclear și interzice discuțiile de denuclearizare, a relatat vineri KCNA.

Diplomația SUA – Coreea de Nord s-a blocat în 2019

Afișele au subliniat necesitatea de a „face forțele armate ale Republicii mai puternice, acordând prioritate maximă construirii capacității naționale de apărare”, a precizat KCNA.

A fost pentru prima dată în aproximativ cinci ani când noile postere au prezentat arme nucleare, potrivit site-ului NK News, care urmărește Coreea de Nord.

În 2018, Coreea de Nord a eliminat multe postere cu tematică antiamericană și militară, în timp ce Kim s-a angajat în discuții cu președintele american Donald Trump și cu alți lideri mondiali.

De când diplomația s-a blocat în 2019, temele istorice antiamericane s-au strecurat din nou în afișajele publice.

Cele mai recente rachete ale Coreei de Nord

Fotografiile publicate de KCNA arată că afișele nu menționează Statele Unite ale Americii, dar prezintă o serie de cele mai recente rachete ale Coreei de Nord, inclusiv rachetele balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-15 și Hwasong-17.

Afișele includ sloganuri care cer ca apărarea să fie o prioritate națională de top.

Anul acesta, Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor ICBM pentru prima dată din 2017, iar observatorii internaționali spun că pare să se pregătească pentru un test nuclear.

Alte afișe au prezentat o serie de sectoare economice, inclusiv silvicultura, pescuitul, construcțiile și bunurile de consum.