Elon Musk s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu serviciile Starlink în Ucraina?

16 10. 2022, 01:00
Sursa foto: Shutterstock

Elon Musk a declarat sâmbătă că SpaceX va continua să finanțeze serviciul de Internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce a spus că nu își mai poate permite să facă acest lucru, relatează Reuters.

Musk a scris pe Twitter: „La naiba cu asta … chiar dacă Starlink continuă să piardă bani și alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul ucrainean.”

Nu a fost imediat clar dacă oferta lui Musk a fost autentică sau dacă este sarcasm. SpaceX nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru Starlink

Musk a declarat vineri că SpaceX nu poate finanța pe termen nelimitat Starlink în Ucraina. Serviciul a ajutat civilii și militarii să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

El a făcut această remarcă după ce presa a relatat că SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru donațiile Starlink.

Miliardarul Elon Musk a avut dispute online cu oficialii ucraineni în legătură cu un plan de pace pe care l-a prezentat și despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.