Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko, ucis în locuința sa din Herson

18 10. 2022, 00:00
Foto: Profimedia

Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost ucis în locuința sa din Herson din cauza „refuzului său de a coopera cu ocupanții”, a declarat Ministerul ucrainean al Culturii.

Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost împușcat mortal de soldații ruși „în propria sa casă” din Herson, un oraș din sudul Ucrainei ocupat de la începutul conflictului, a anunțat sâmbătă Ministerul ucrainean al Culturii, citat de Le Figaro.

Crima brutală”, dezvăluită vineri de presă, a fost comisă din cauza „refuzului lui Kerpatenko de a coopera cu ocupanții”, a adăugat ministerul într-un comunicat. El lucra la Filarmonica Regională din Herson din anul 2000, iar în 2004 devenise dirijorul Teatrului Muzical și Dramatic din oraș, care poartă numele lui Mykola Kulich, a precizat sursa citată.

Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost ucis în propria locuință

„Iuri Kerpatenko și-a expus deschis pozițiile și a refuzat să părăsească Hersonul ocupat”, a precizat Ministerul Culturii.

„Potrivit rapoartelor din mass-media, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii din 1 octombrie, ocupanții și colaboratorii lor din Orchestra Filarmonicii plănuiau un concert festiv în Herson”, a declarat sursa.

De ce a fost ucis dirijorul?

Rușii „au vrut ca acest concert să fie o demonstrație a așa-numitei

Rusia a anunțat joi că va organiza evacuarea populației din regiunea Herson către teritoriul său, precizând că răspunde unei cereri a autorităților locale de ocupație amenințate de evoluția contraofensivei armatei ucrainene.