Home » D:News » Un mare producător de lactate părăsește Rusia

Un mare producător de lactate părăsește Rusia

Un mare producător de lactate părăsește Rusia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.10.2022

Compania franceză de produse alimentare Danone a anunțat recent că va renunța la afacerea sa cu produse lactate din Rusia, într-o tranzacție care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro, scrie Reuters.

„Aceasta este cea mai bună opțiune pentru a asigura continuitatea afacerii locale pe termen lung”, a declarat Danone într-un comunicat, adăugând că unitatea din Rusia a reprezentat aproximativ 5% din vânzările grupului în primele nouă luni ale anului.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie, Danone declarase că toate opțiunile privind afacerile sale locale sunt în discuție.

Nu doar Danone a decis să părăsească Rusia recent

Danone nu a dezvăluit cui va transfera așa-numita unitate Essential Dairy and Plant-based (EDP). Aceasta a precizat că tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.

Ieșirea planificată a Danone din Rusia este al doilea anunț de acest fel făcut săptămâna aceasta de o mare companie occidentală, după ce Nissan și-a vândut activele statului pentru o rublă, înregistrând o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase