O jurnalistă din India nu a fost lăsată să iasă din țară pentru a-și ridica premiul Pulitzer

20 10. 2022, 02:00
Foto: Shutterstock

O jurnalistă din Kashmir, laureată a premiului Pulitzer, a fost împiedicată să părăsească India pentru a participa la ceremonia de decernare a premiului Pulitzer. Sanna Irshad Mattoo urma să fie premiată pentru reportajul său despre pandemia COVID-19.

O fotojurnalistă din Kashmirul administrat de India, câștigătoare a premiului Pulitzer, a declarat că a fost împiedicată să călătorească în SUA de către autoritățile de imigrare de pe aeroportul din Delhi, potrivit BBC.

Sanna Irshad Mattoo a primit premiul Pulitzer pentru reportajul său despre pandemia COVID-19 și se afla în drum spre ceremonia de decernare a trofeului. Ea a spus că a fost oprită din drum „deși avea viză și bilet valabile”.

Această jurnalistă din India nu a mai apucat să-și ridice premiul

Guvernul indian nu a comentat incidentul. Mattoo a mai spus că acesta a fost al doilea incident similar din ultimele patru luni. Ea i-a întrebat pe oficiali de ce nu i s-a permis să călătorească, dar nu i s-a dat niciun motiv.

Incidente asemănătoare s-a produs în India în acest an. Mai mulți activiști și jurnaliști au fost împiedicați să părăsească India sau să intre în țară.