Home » Istorie » Temple budiste și peșteri ascunse, scoase la lumină în India

Temple budiste și peșteri ascunse, scoase la lumină în India

Temple budiste și peșteri ascunse, scoase la lumină în India
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 09.10.2022

O echipă de arheologi din India a descoperit temple pierdute, structuri budiste și peșteri în Rezervația forestieră Bandhavgarh, situată în districtul Umaria din Madhya Pradesh, India.

Echipa a explorat regiunea pentru prima dată din 1938, concentrându-și cercetările pe o suprafață de 170 km pătrați care includea părți din Rezervația de tigri Bandhavgarh, închisă pentru a proteja biodiversitatea și populațiile de tigri de Bengal, scrie HeritageDaily.

Supravegherea zonei se desfășoară în trei etape, dintre care prima a fost finalizată în lanțul Tala în mai-iunie 2022.

În următoarele două faze, vor fi explorate lanțurile Khitouli și Magadhi din rezervația de tigri.

Sondajul a scos la iveală peșteri și temple, rămășițe ale unor structuri budiste și inscripții murale care poartă numele unor orașe precum Mathura și Kaushambi în scripturi vechi scrise în Brahmi, Shankhalipi și Nagari.

Cine a construit structurile budiste?

„Cea mai surprinzătoare descoperire este reprezentată de rămășițele structurilor budiste din regiunea în care a domnit o dinastie hindusă. Aceasta sugerează o armonie religioasă, dar nu se știe încă cine a construit aceste structuri budiste”, a declarat un oficial ASI.

Au fost documentate 24 de inscripții care datează din secolele al II-lea până în secolul al V-lea d.Hr., iar unele descriu și numele Pavata, Vejabharada și Sepatanaairikaa.

Inscripțiile numesc, de asemenea, regi importanți precum Maharaja Shri Bhimsena, Maharaja Pothasiri și Maharaja Bhattadeva.

Cercetătorii au găsit 26 de peșteri

Au fost documentate 26 de peșteri care datează din secolul al II-lea î.Hr. până în secolul al V-lea d.Hr., 26 de temple, 2 mănăstiri și 46 de sculpturi.

De asemenea, echipa a găsit rămășițele unor uși în formă de chaitya și celule care conțineau paturi de piatră, care au fost probabil construite de persoane care venerau secta Mahayana a budismului.

Printre descoperirile mai mici se numără jocuri de societate găsite în peșteri, un monolit care înfățișează cele zece avataruri ale lui Vishnu, o stupa votivă, două Saiva Math aparținând perioadei Kalachuri și monede aparținând epocii Mughal și dinastiei Sharqi din Sultanatul Jaunpur.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Unul dintre cele patru ,,temple pierdute ale Soarelui” din Egiptul Antic ar fi fost descoperit

„Galeria condorului“ și tuneluri ascunse, descoperite sub complexul de temple Chavín de Huántar

Sanctuarele și templele grecești antice din Olimpia

Cultura Templelor din Malta și cei mai pricepuți constructori din preistorie

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase