Tot mai multe cazuri de COVID-19 în China. Mai multe orașe au reluat testarea în masă

24 11. 2022, 08:00
Sursa foto: Profimedia

Beijingul a închis recent parcuri, centre comerciale și muzee, în timp ce mai multe orașe chineze au reluat testele în masă pentru COVID-19, după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri la nivel național.

China a raportat 28.127 de noi cazuri la nivel național pentru ziua de luni, apropiindu-se de vârful zilnic de infecție din aprilie. În capitala Beijing, cazurile au atins un nou record, ceea ce a determinat autoritățile să facă apel la populație să rămână în case.

Au existat două noi decese atribuite COVID-19, față de trei în weekend, care au fost primele din China din luna mai.

Cei care ajung în Beijing, supuși testării COVID-19

Recent, Beijingul a înăsprit regulile de intrare în oraș, cerând ca cei care sosesc din alte părți ale Chinei să fie supuși timp de trei zile unui test COVID-19 înainte de a li se permite să părăsească locuința.

Multe muzee au fost închise, iar marți, locații precum parcul de distracții Happy Valley și parcul Chaoyang din oraș au fost închise. Beijingul a raportat 1.438 de noi cazuri, în creștere față de 962 duminică, transmite Reuters.

Orașul Wuhan, acolo unde virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a emis recent un anunț prin care îi îndeamnă pe locuitorii săi să călătorească doar între casă și locul de muncă.