Milioane de chinezi din „orașul iPhone”, blocați din cauza restricțiilor COVID-19

27 11. 2022, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Șase milioane de chinezi sunt blocați din cauza restricțiilor împotriva COVID-19 în „orașul iPhone”, după ciocnirile violente între poliție și angajații furioși din cauza salariilor. Între timp, China a doborât un nou record de infectări.

Autoritățile au ordonat locuitorilor din 8 districte din Zhengzhou, unde se află cea mai mare fabrică de telefoane iPhone din lume, să nu părăsească zona în următoarele 5 zile, construind bariere în jurul clădirilor „cu risc ridicat” și înființând puncte de control pentru a restricționa călătoriile, relatează AFP.

În oraș s-au înregistrat doar câteva cazuri de coronavirus.

Milioane de chinezi, tot mai frustrați din cauza restricțiilor COVID-19

Ordinele vin în urma protestelor a sute de angajați față de condițiile și salariile de la vasta fabrică de iPhone a Foxconn.

Tulburările din Zhengzhou au loc pe fondul unei frustrări tot mai mari a populației în legătură cu politica zero COVID-19, care obligă autoritățile locale să impună închideri epuizante, restricții de călătorie și testare în masă.

Un nou record de cazuri COVID-19 pentru China

Între timp, numărul zilnic de cazuri din China a ajuns vineri la 33.000 – un record pentru această țară.

În Guangzhou, centrul de producție din sud-estul țării, milioane de oameni au primit ordin să nu-și părăsească locuințele fără un test COVID-19.

Imagini publicate vineri pe rețelele de socializare arată locuitori din districtul Haizhu din oraș care demontează baricade și aruncă cu obiecte în polițiștii îmbrăcați în haine de protecție.