Iată cum poți simula impactul unui asteroid chiar în orașul tău

09 12. 2022, 02:00

Pentru toți amatorii de disperare existențială, un website de amuzament poate realiza o simulare a impactului unui asteroid chiar în orașul doritorilor.

Site-ul se numește Asteroid Launcher și vă permite să simulați cu exactitate modul în care asteroidul ar putea distruge locul ales.

Aplicația, creată de dezvoltatorul Neal Agarwal (care are talentul de a dezvolta proiecte fascinante bazate pe date), este impresionant de detaliată.

O simulare a impactului unui asteroid este interesantă și, totodată, înfricoșătoare

În această simulare a impactului unui asteroid puteți selecta compoziția asteroidului, alegând dintre fier, aur, piatră etc. Apoi alegeți diametrul și, nu în cele din urmă, unghiul și viteza cu care să lovească pământul.

Site-ul va oferi estimări extrem de precise în ceea ce privește numărul de victime și nivelul de distrugere, ținând cont de dimensiunea craterului rezultat al impactului, precum și de mingea de foc, unda de șoc, vitezele vântului de tip mega-tornadă și de cutremurele devastatoare care se produc în urma unui astfel de impact.

Deși este cu siguranță înfricoșător să punem în perspectivă un impact dintre un asteroid și Pământ, unele dintre detaliile oferite de aplicație, chiar dacă pot fi alarmante, sunt cu siguranță interesante.

Ce informații oferă website-ul?

De exemplu, simulatorul nu vă va spune doar câți oameni sunt vaporizați la impact sau arși în mingea de foc. De asemenea, vă va spune câți oameni ar putea suferi leziuni ale plămânilor sau ale urechii ca urmare a undei de șoc, ca să nu mai vorbim de toate sufletele ucise de marile viteze ale vântului.

Înfricoșător? Desigur. Dar și destul de fascinant. În orice caz, ar putea fi un instrument solid pentru a genera sprijin public pentru NASA, scrie Futurism.

Vă recomandăm să citiți și:

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari de la SUA

Femeile din Cuba vor putea să boxeze oficial pentru prima dată în istorie

Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, sub investigație

Sony vrea să construiască roboți umanoizi