Un cuplu din Australia riscă o amendă de sute de mii de dolari după ce a furat un ornitorinc

07 04. 2023, 00:00
Sursa foto: AFP/QUEENSLAND POLICE SERVICE/Profimedia

Poliția australiană caută o femeie și un bărbat care au luat un ornitorinc din mediul natural, l-au înfășurat într-un prosop și apoi au plecat cu un tren. Autoritățile spun că incidentul este periculos atât pentru oameni, cât și pentru animal. Cei doi ar putea fi amendați, potrivit Sky News.

Animalul a fost luat din habitatul său natural din Queensland. Cei doi oameni au fost văzuți în timp ce transportau animalul. La gară, ornitorincul a fost prezentat celorlalți călători care l-au mângâiat. Specialiștii susțin că astfel se pot transmite boli în ambele direcții.

Amenda pentru luarea unui animal sălbatic poate ajunge până la 431.000 de dolari americani

„Preocupările legate de acest lucru ar fi unele dintre bolile pe care oamenii le pot purta și care ar putea avea un impact asupra animalului și invers”, a declarat Scott Knowles de la Poliția Queensland.

Polițiștii au aflat de la martori că oamenii plănuiesc să elibereze ornitorincul pe care l-au găsit pe un drum. Totuși, cei doi sunt sfătuiți să ducă animalul la o secție de Poliție sau la un veterinar deoarece scoaterea din mediul natural îi pune viața în pericol.

Amenda pentru luarea unui animal săbatic din mediul lui poate ajunge până la 431.000 de dolari americani.