Două mari aplicații de dating nu vor mai fi disponibile în Rusia

04 05. 2023, 09:00
Sursa foto: Shutterstock

Proprietarul aplicațiilor Tinder și Hinge a anunțat că platformele sale nu vor mai fi accesibile rușilor. Retragerea de pe piața din Rusia se va face până pe 30 iunie, potrivit BBC.

Proprietarul Tinder și Hinge a anunțat că platformele de întâlniri nu vor mai funcționa în Rusia, la peste un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Specialiștii iau măsuri pentru a „restricționa accesul” la serviciile care vor fi retrase complet de pe piața rusă până la 30 iunie.

Match Group, ale cărui mărci includ și alte site-uri de întâlniri, precum Plenty of Fish, a făcut puține declarații publice cu privire la operațiunile sale din Rusia. Compania, care are peste 2.700 de angajați în întreaga lume, a semnalat totuși un impact negativ asupra afacerilor sale europene, potrivit Reuters.

Netflix și Apple au părăsit Rusia în 2022

Acționarul Match, Friends Fiduciary Corp, a spus pentru Reuters că prezența continuă a companiei în Rusia „nu arată bine”.

„Nu este o imagine bună pentru un brand de încredere să continue operațiunile într-o națiune în care șeful statului a fost pus sub acuzare de Curtea Penală Internațională”, a declarat directorul executiv Jeff Perkins.

Alte firme de tehnologie, precum Netflix și Apple, au întrerupt operațiunile în Rusia în 2022.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina.