Cum va fi vremea până în august? Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

09 07. 2023, 03:00
Sursa foto: Shutterstock

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi deosebit de caldă în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi diferite în funcție de regiuni.

În săptămâna 10-17 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice.

Cu excepția nord-vestului extrem al țării unde regimul pluviometric va fi excedentar, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în sudul țării și la munte.

Prognoza pentru 17 – 24 iulie

În săptămâna 17- 24 iulie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 24- 31 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Vremea între 31 iulie și 7 august

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 31 iulie – 07 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.