Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în lupta cu sindromul persoanei rigide

04 09. 2023, 00:00
Sursa foto: Profimedia

Celine Dion „se roagă pentru un miracol” în timp ce se luptă pentru sănătatea ei, spune sora artistei: „Are spasme imposibil de controlat”.

Claudette Dion, în vârstă de 74 de ani, a declarat pentru Hello! Canada că ea și familia nu pot face mare lucru pentru a o ajuta pe sora ei „puternică”, în vârstă de 55 de ani, și pentru a-i „alina durerea”.

„Ea face totul pentru a se recupera. Este o femeie puternică. Este o boală despre care știm atât de puține lucruri”, a continuat Claudette: „Are spasme imposibil de controlat. (…) Nu putem face mare lucru pentru a o sprijini, pentru a-i ușura durerea. Ținem pumnii pentru ca cercetătorii să găsească un remediu pentru această boală îngrozitoare”, a împărtășit ea.

O „tulburare neurologică rară și progresivă”

Potrivit National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide este o „tulburare neurologică rară și progresivă” care poate provoca rigiditatea mușchilor din trunchi, brațe și picioare.

Aproximativ una dintr-un milion de persoane este afectată de această boală.

Celine Dion și-a dezvăluit diagnosticul în decembrie 2022

Luna trecută, Claudette a dezvăluit că, în ciuda faptului că a lucrat cu „cei mai buni cercetători din domeniu”, câștigătoarea premiului Grammy a înregistrat puține îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea sa.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță”, a declarat Claudette pentru Le Journal de Montreal.

Celine Dion și-a dezvăluit diagnosticul în decembrie 2022, ceea ce a obligat-o să își întrerupă turneul mondial Courage World Tour.