Corupție la nivel înalt în Columbia. Fiul președintelui, judecat pentru spălare de bani

27 09. 2023, 09:00
Sursa foto: AFP/CONSEJO SUPERIOR DE LA JUDICATURA/Profimedia

Fiul președintelui din Columbia va fi judecat, fiind acuzat de îmbogățire ilicită și de spălare de bani. Președintele susține că nu a știut despre activitățile fiului, potrivit Reuters.

Nicolas Petro, fiul președintelui din Columbia Gustavo Petro, va fi judecat într-un proces de îmbogățire ilicită și spălare de bani. Presupusele infracțiuni s-au produs în timp ce Nicolas Petro era politician în provincia Atlantico, a declarat procurorul general.

Petro a fost arestat în Barraquilla, capitala regiunii Atlantico, în iulie împreună cu fosta sa soție, Daysuris del Carmen Vasquez, care este vizată de acuzații similare.

Petro a pledat nevinovat și a anunțat că va colabora cu procurorii

În cadrul unei audieri din august, Petro a pledat nevinovat și a anunțat că va colabora cu procurorii, care îl acuză că a cumpărat proprietăți evaluate la 394.000 de dolari cu bani care nu proveneau din salariul său.

Acordul pe care Petro l-a negociat cu procurorii nu s-a încheiat deoarece anchetatorii nu au primit informații și dovezi despre implicarea altor persoane, potrivit procurorului general.

Nicolas Petro a primit bani de la traficanții de droguri

Conform acuzațiilor, Nicolas Petro a primit bani de la traficanții de droguri în schimbul includerii lor în planurile de pace ale președintelui.

Președintele a negat orice legătură cu activităților ilegale ale fiului său. Scandalul amenință să împiedice negocierile cu grupările armate din Columbia privind predarea armelor și încheierea unui tratat de pace.