Doi indieni condamnați pentru că au violat și dezmembrat 19 tinere și copii, eliberați de o instanță

17 10. 2023, 09:00
Omul de afaceri Moninder Singh Pandher (centru). Sursa foto: Profimedia

Doi indieni, condamnați la moarte pentru cu au violat, ucis și dezmembrat 19 tinere și copii, au fost eliberați de o instanță din India care a constatat că împotriva bărbaților nu există destule probe, potrivit BBC.

O instanță din India a achitat doi bărbați care au petrecut ani de zile în celula condamnaților la moarte pentru violarea și uciderea a 19 femei și copii în 2005.

Surinder Koli și angajatorul său, omul de afaceri Moninder Singh Pandher, au fost condamnați în 2009 într-un proces care a șocat țara.

Unul dintre bărbați a mărturisit că a comis canibalism și necrofilie

Aceștia au fost reținuți în 2006, după ce au fost găsite bucăți de corpuri lângă casa lor din apropiere de Delhi. Poliția a susținut că mai mulți copiii, ale căror rămășițe au fost găsite ascunse în saci, au fost ademeniți de Koli, care le-a oferit dulciuri și ciocolată. În timpul anchetei, Koli a mărturisit că a comis canibalism și necrofilie, dar ulterior și-a retras mărturisirea, spunând că i-a fost smulsă în bătaie.

Recent, Înalta Curte din Allahabad l-a găsit pe Koli nevinovat în 12 cazuri în care fusese condamnat la moarte.

De asemenea, instanța l-a găsit pe Pandher nevinovat în cele două cazuri împotriva sa. Cei doi bărbați au fost achitați din cauza „lipsei de probe”, a declarat avocatul lor. Decizia completă a instanței nu a fost făcută publică.