New Delhi, acoperit de o ceață toxică. Poluarea atinge niveluri „severe”

03 11. 2023, 02:00
Sursa foto: Profimedia

O ceață toxică a acoperit New Delhi, stârnind temeri privind o nouă urgență de sănătate publică în capitala indiană. Agențiile guvernamentale au avertizat că nivelul de poluare s-ar putea agrava în următoarele zile, în ciuda eforturilor de reducere a acestuia, potrivit Reuters.

Indicele de calitate a aerului (AQI) s-a situat recent la 415 pe o scară de 500 în zona Anand Vihar din capitală, indicând niveluri „severe” de poluare care pot afecta persoanele sănătoase și pe cele cu afecțiuni existente.

Indicele AQI între 0-50 este considerat sănătos.

Scăderea calității aerului în regiune în timpul lunilor de iarnă este adesea însoțită de o creștere a numărului de boli respiratorii, ceea ce determină închiderea școlilor și a fabricilor.

Guvernul din New Delhi a anunțat măsuri

Guvernul din New Delhi a anunțat o interdicție privind intrarea autobuzelor diesel și a declarat că activitățile de construcție vor fi oprite dacă situația persistă.

Cu niveluri AQI de peste 400, New Delhi și Lahore din Pakistan au ajuns, joi, în fruntea unei liste în timp real a celor mai poluate orașe din lume, întocmită de grupul elvețian IQAir.

De asemenea, orașul indian Mumbai figurează printre cele mai poluate 15 orașe din lume.

O umbră asupra Cupei Mondiale de cricket

Înrăutățirea calității aerului a aruncat o umbră asupra Cupei Mondiale de cricket, în timp ce fanii se adună pe stadioanele din orașele indiene.

Consiliul indian de cricket (BCCI) a anunțat interzicerea focurilor de artificii în timpul meciurilor rămase din turneu, ca măsură de combatere a poluării.