Home » D:News » Cum vor încerca autoritățile să reducă poluarea în județul Galați?

Cum vor încerca autoritățile să reducă poluarea în județul Galați?

Cum vor încerca autoritățile să reducă poluarea în județul Galați?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.08.2023

O suprafață de peste 500.000 de metri pătrați de teren din județul Galați va fi împădurită pentru a reduce poluarea, potrivit unui proiect lansat de autoritățile gălățene.

Proiectul vizează împădurirea a zeci de hectare aflate în apropierea drumurilor județene. Pentru a reduce poluarea, Consiliul Județean Galați a solicitat autorităților locale din comunele Bălăbănești, Cerțești, Corod, Valea Mărului și Șendreni trecerea în domeniul public al județului Galați a unei suprafețe de aproape 540.000 de mp de teren.

„Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră. Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor județene, vom solicita și fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din județul Galați. De aceea, astăzi (miercuri – n.r.) am cerut către mai multe UAT-uri din județ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în ședințele viitoare să mai facem astfel de solicitări”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Împăduririle se vor realiza în paralel cu operațiunile de modernizare a infrastructurii rutiere.

Este vorba despre două proiecte care vizează modernizarea a unor axe care străbat județul Galați prin intermediul unor sectoare de drum județean.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase