Organizatorul concertelor lui Taylor Swift din Brazilia, anchetat după moartea unui fan

26 11. 2023, 09:30
Sursa foto: Profimedia/IMAGO

Autoritățile din Rio de Janeiro au început o anchetă a companiei care a organizat spectacolele lui Taylor Swift în Brazilia, după ce un fan a murit.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție Civilă din Rio de Janeiro a declarat pentru NBC News că este investigată presupusa „infracțiune de punere în pericol a vieții și sănătății” spectatorilor de la concertul de pe Stadionul Olimpic Nilton Santos din 17 noiembrie.

Imensa sală de concerte, una dintre primele opriri din etapa internațională a turneului Eras Tour al lui Swift, care a doborât recordurile, a fost plină cu mii de fani, în ciuda temperaturilor caniculare. Printre aceștia s-a numărat și Ana Clara Benevides Machado, care a căzut inconștientă în timpul concertului. Machado a murit la un spital în aceeași noapte.

Fanul a suferit un stop cardiorespirator

Deși cauza decesului nu a fost încă dezvăluită, Departamentul Municipal de Sănătate din Rio a declarat că aceasta a suferit un stop cardiorespirator.

În momentul spectacolului, temperaturile din Rio de Janeiro se ridicau în jurul valorii de 39 grade Celsius – la care se adăuga o umiditate de 70%.

Unii spectatori au leșinat, în timp ce alții s-au plâns de căldură, precum și de accesul limitat la apă.

Un mesaj de scuze pentru cei care „nu au avut cea mai bună experiență posibilă”

Un videoclip care a circulat pe rețelele de socializare în urma spectacolului părea să o arate pe Swift gâfâind după ce a interpretat hitul ei „Bejeweled”. Ea și-a amânat concertul din seara următoare ca urmare a temperaturilor foarte ridicate, scriind pe rețelele de socializare că „siguranța și bunăstarea fanilor mei, a colegilor mei artiști și a echipei trebuie să fie și va fi întotdeauna pe primul loc”.

Cântăreața a deplâns, de asemenea, moartea lui Machado, pe Instagram, spunându-le fanilor că este „copleșită de durere”.

Directorul general al companiei care a organizat concertul, Serafim Abreu, a postat un mesaj de scuze pentru cei care „nu au avut cea mai bună experiență posibilă”.