Anunțul SUA despre măsurile de securitate pentru Jocurile Olimpice de la Paris

10 12. 2023, 08:00
Sursa foto: Shutterstock

Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite ale Americii (USOPC) este încrezător în măsurile de securitate planificate pentru Jocurile de la Paris de anul viitor, a declarat Sarah Hirshland, directorul general al organismului de guvernare, citat de Reuters.

Ministrul francez al sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a declarat că nu există un „plan B” pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la câteva zile după ce un bărbat înarmat cu un cuțit și un ciocan a ucis un turist german și a lăsat două persoane rănite lângă Turnul Eiffel.

Atacul a avut loc pe Quai de Grenelle – un loc inclus, de asemenea, în planurile pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor din 26 iulie-11 august.

„Avem un efort de securitate destul de robust”

Hirshland a declarat că USOPC se află în strânsă legătură cu oficialii francezi și că siguranța sportivilor este prioritatea lor principală.

„Guvernele noastre sunt aliniate, avem un efort de securitate destul de robust în curs de desfășurare și vom continua să avem acest lucru”, a declarat Hirshland reporterilor.

„Aș vrea să vă spun că în acest moment, deși toată lumea este extraordinar de conștientă de mediul în care trăim și operăm cu toții astăzi, avem încredere că aceste conversații sunt satisfăcătoare și că sunt în vigoare planurile care trebuie să fie în vigoare.”

Stare de alertă maximă în Franța

Franța se află în stare de alertă maximă de când a ridicat pragul de securitate în octombrie, când un bărbat de origine cecenă cu un cuțit a ucis un profesor într-o școală din nordul Franței.

Alerte cu bombă în atracții turistice precum muzeul Louvre și palatul Versailles au crescut, de asemenea, în urma atacului Hamas din Israel din 7 octombrie.