Home » D:News » Agenția de securitate a Poloniei transmite că Rusia ar putea ataca Occidentul

Agenția de securitate a Poloniei transmite că Rusia ar putea ataca Occidentul

Agenția de securitate a Poloniei transmite că Rusia ar putea ataca Occidentul
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.12.2023

NATO are trei ani să se pregătească pentru un eventual atac al rușilor, a avertizat Agenția de securitate națională a Poloniei, potrivit Sky News.

Jacek Siewiera, șeful Biroului de Securitate Națională, a respins estimarea unor specialiști germani potrivit cărora Rusia ar putea ataca direct Occidentul „în șase până la 10 ani”.

„Dacă vrem să evităm războiul, țările NATO de pe flancul estic ar trebui să adopte o perioadă de timp mai scurtă, de trei ani, pentru a se pregăti pentru confruntare”, a spus Jacek Siewiera pentru ziarul Nasz Dziennik.

Rusia ar putea invada o țară NATO

În luna noiembrie a.c., Consiliul German pentru Relații Externe a avertizat că Rusia ar putea invada o țară NATO peste șase ani. Membrii consiliului au mai spus că forțele armate ale Germaniei au nevoie de un salt uriaș pentru a fi pregătite să respingă atacul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase