Motivul pentru care un australian care a dat 20.000 de dolari pe încălțăminte falsificată nu-și mai poate recupera banii

06 01. 2024, 01:00
Sursa foto: Profimedia

Un bărbat din Melbourne, Australia, a cheltuit 30.000 de dolari australieni (aproximativ 20.000 USD) pe șapte perechi de Nike Air Jordan 1 false. Nu își poate recupera banii.

Agentul imobiliar i-a dat în judecată pe vânzătorul adolescent de 17 ani și pe tatăl acestuia, solicitând o rambursare, dar cazul său a fost recent respins, a relatat BBC.

„Dacă acordul ar fi fost încheiat atunci când vânzătorul avea 18 ani, rezultatul ar fi putut fi diferit”, a spus Katherine Metcalf, membră a Tribunalului civil și administrativ din Victoria, în hotărârea de respingere.

Un „escroc și un artist al escrocheriei”

Vânzătorul anonim a cumpărat patru perechi de Dior x Air Jordan 1 în ediție limitată, care au fost disponibile doar prin intermediul unui sistem de loterie la momentul lansării lor. Pentru acestea, el a cheltuit între 3.800 de dolari australieni (2.549 de dolari) și 10.000 de dolari australieni (6.708 de dolari). De asemenea, a dat 2.690 de dolari australieni (1.805 dolari) pentru trei perechi de alte Air Jordan în diverse variante de culori.

Odată ce cumpărătorul a primit pantofii, însă, a observat „defecte”, potrivit tribunalului, și a contactat adolescentul pentru o rambursare. Vânzătorul nu a răspuns niciodată, așa că a luat legătura cu tatăl adolescentului. Cei doi au mers apoi la un specialist, care îl cunoștea pe adolescent ca fiind un „escroc și un artist al escrocheriei”.

O persoană minoră nu are capacitatea legală de a semna un contract

Cu toate acestea, tatăl și fiul au susținut că adidașii erau autentici.

În octombrie 2023, cumpărătorul a sesizat tribunalul, dar cazul său a fost respins recent din cauza vârstei vânzătorului. Conform legislației statului Victoria, o persoană minoră nu are capacitatea legală de a semna un contract sau de a face rambursări, ceea ce anulează dreptul cumpărătorului de a-și recupera banii. Și, deși tatăl s-a implicat, nici acest lucru nu a fost suficient pentru a-l face pe adolescent să plătească restituirea.