Pasagerii obezi vor plati aproape dublu ca sa zboare cu Air france

21 01. 2010, 13:19

Pasagerilor respectivi li se va percepe o suma cu 75% mai mare decat cea normala, reprezentand pretul inca unui bilet, fara taxe.

Reprezentantii Air France au declarat ca decizia a fost luata din motive de siguranta a pasagerilor: spatarele scaunelor trebuie sa se poata misca usor inainte si inapoi, iar calatorii trebuie sa poata sta bine fixati in scaune, cu ajutorul centurilor de siguranta.

Or, pasagerii obezi au, adesea, nevoie de doua scaune si doua centuri de siguranta pentru a sta asezati nu doar comod, ci si sigur.

Totusi, acesta suprataxa va fi retinuta numai daca toate locurile din avion sunt ocupate; in cazul in care vor ramane locuri libere, banii incasati ca suprataxa le vor fi returnati calatorilor respectivi.

Si alte linii aeriene au in vedere masuri similare: British Airways nu are o limita de greutate pentru pasageri, dar recomanda calatorilor obezi sa cumpere inca un loc in avion, pentru confort si siguranta, iar in America, compania Southwest Airlines a anuntat, in 2006, ca va percepe costuri suplimentare pasagerilor supraponderali care nu incap pe un singur scaun.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: