Home » D-Guest » Obezitatea este o moda?

Obezitatea este o moda?

Obezitatea este o moda?
Publicat: 29.05.2008
Obezitatea infantila ajunge la cote ingrijoratoare dupa ce, in ultimele trei decenii, studiile au aratat cresteri regulate ale procentului copiilor cu aceasta problema, se anunta in editia online a publicatiei britanice BBC.

Datele culese din 1999 pana in 2006 de catre Centrul de Control al Sanatatii din Statele Unite ale Americii au aratat un procent grav al copiilor care sufera de obezitate, peste 16%. Expertii raman neputinciosi in fata acestui val de obezitate infantila, fara a putea oferi o explicatie clara asupra motivelor care duc la asemenea boala.

Una dintre teoriile medicilor este aceea ca alimentatia oferita copiilor in scoli duce la cresterea numarului persoanelor obeze si, ca urmare, o schimbare a regimului alimentar in institutiile de invatamant ar duce la un impact pozitiv asupra sanatatii tinerilor.

Problema este cu atat mai ingrijoratoare cu cat aceasta pare sa se extinda si in Europa, cu precadere la tinerii din Marea Britanie. Cu toate acestea, Ian Campbell, director al Institului pentru controlul greutatii din Londra nu pare ingrijorat: „Obezitatea poate fi o moda. Guvernul britanic anunta ca, in viitorul apropiat, 50% dintre noi vom deveni obezi. Si totusi, cresterea nu este exponentiala. Suntem cu cinci ani in urma Statelor Unite din acest punct de vedere si programele guvernamentale sunt suficiente pentru a tine obezitatea infantila sub control”.

Marea Britanie va lansa in urmatoarele 12 luni mai multe programe nationale prin care sa influenteze populatia sa duca o viata mai sanatoasa.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm