Au fost descoperite documentele medicilor de la Auschwitz

24 03. 2010, 12:54

In pod, alaturi de aceste hartii, au mai fost descoperite documente referitoare la vietile oficialilor nazisti, intre care se numara certificate de deces si o harta, un total de aproape 300 de acte. Cateva cupoane pentru zahar poarta numele lui Horst Fischer si Fritz Klein, doctori executati dupa razboi pentru crimele lor, conform lui Adam Cyra, istoric al muzeului memorial Auschwitz, care analizeaza, in prezent, documentele.

Cyra este de parere ca un cupon din iunie 1943, pentru o cantitate mica de zahar, ii era probabil alocat lui Mengele, celebru pentru experimentele sale sadice, insa scrisul este neclar. Un alt cupon, din februarie 1944, pentru 0,28 kilograme de unt, este intocmit pentru un anume doctor Mergerle. In aceasta tabara nu exista niciun doctor SS cu acest nume, iar de aceea Cyra crede ca este vorba despre numele lui Mengele, scris gresit de un functionar.

Se crede ca vila unde au fost gasite documentele a fost folosita de un ofiter SS in timpul razboiului, dar nu e foarte clar despre cine este vorba. Istoricii au cercetat hartiile, dar mai au mult de lucru; materielele nu contin niciun fel de informatii despre crimele comise in lagar. Intre 1940 si 1945, peste un milion de oameni, mai ales evrei, au fost ucisi in camerele de gazare din Auschwitz, sau au murit de infometare si boala, in timp ce erau fortati sa munceasca pentru tabara.

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI: