Vrajitoria este condamnata la moarte

01 04. 2010, 13:08

Ali Sabat era gazda si prezentatorul unui celebru show TV transmis de un post de televiziune libanez. Emisiunea sa se ocupa, in principal, cu prezicerea viitorului si acordarea de sfaturi de viata telespectatorilor. Insa, in timpul unui pelerinaj in Arabia Saudita, efectuat in anul 2008, popularul prezentator libanez s-a trezit arestat de Politia Religioasa Saudita sub acuzatia de vrajitorie si amestec in problemele intime ale oamenilor.

Avocata sa, May el-Khana a declarat ca, in decursul acestei saptamani, Ali Sabat va fi executat. Pana in prezent, nu exista niciun anunt oficial al autoritatilor saudite in privinta uciderii cu pietre a prezentatorului TV, dar executiile de pe teritoriul saudit au loc foarte frecvent si fara niciun fel de avertisment.

Grupurile pentru drepturile omului acuza frecvent autoritatile saudite de executarea homosexualilor, a lesbienelor, a blasfemiatorilor Coranului si Profetului, a misionarilor crestini neo-protestanti sau a oamenilor invinuiti de vrajitorie. Protestele lor nu au, insa, niciun efect, statul saudit continuand sa functioneze nestingherit dupa propriile precepte ale Sharia, Legea Islamica. Un farmacist de origine egipteana care a fost gasit vinovat pentru practici vrajitoresti cu care a incercat sa desparta un cuplu casatorit a fost executat in acelasi mod la inceputul anului 2007, tot pe teritoriul Arabiei Saudite.

"Pe teritoriul saudit nu exista o definitie legala a vrajitoriei, dar folosirea horoscopului si ghicirea norocului sunt condamnate ca fiind practici non-musulmane. Cu toate aceastea, in mod paradoxal, localnicii sunt foarte atrasi de acest gen de servicii", transmite reporterul BBC, Sebastian Usher.

Sursa: BBCNews

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI :