Cat de departe pot merge unele femei pentru a purta pantofi la moda?

29 07. 2010, 13:53

Printre operatiile estetice realizate, de pilda, la clinica Beverly Hills Aesthetic Foot Surgery, din Studio City, California, se numara:

  • Operatia "Cenusareasa" - o operatie de prevenire a monturilor, prin care laba piciorului este ingustata.
  • Perfect 10! - o operatie estetica de scurtare a degetelor de la picioare, astfel incat acestea sa nu iasa dizgratios din sandale sau sa nu fie deformate in pantofii cu toc inalt.
  • Foot-Tuck Fat Pad Augmentation - o interventie prin care grasimea extrasa din abdomenul pacientei este injectata in partea anterioara a talpii, realizand niste "pernite" mai groase care sa sustina mai confortabil greutatea corpului, in cursul mai multor ore petrecute pe tocuri.

In vreme ce unii considera ca acesta noua preocupare a femeilor a fost alimentata de serialul "Totul despre sex" si de pasiunea personajului Carrie Bradshaw pentru pantofii scumpi, cu tocuri foarte inalte, 85% dintre medicii americani specializati in ingrijirea picioarelor (inclusiv asociatia profesionala de profil din SUA) sunt impotriva generalizarii unor astfel de proceduri, atunci cand acestea nu sunt motivate decat de criterii estetice.

Totusi, clinile de chirurgie care ofera astfel de servicii prospera, cu atat mai mult cu cat, mai nou, si barbatii, nemultumiti de felul in care arata picioarele lor atunci cand poarta sandale, au inceput sa recurga tot mai des la asemenea operatii.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: