Şapte sfaturi de viaţă de acum 100 de ani care încă sunt perfect valabile

17 09. 2016, 09:17

În 1900, producătorii de ţigări puneau carduri rigide în pachetele de ţigări din hârtie pentru a fi mult mai rezistente. În timp, cineva a avut ideea de a imprima pe carduri opere de artă, celebrităţi sau atleţi.

În secolul XX, marca de ţigări Gallaher a printat o serie de 100 de pachete de ţigări cu tema ,,Cum să” care includeau sfaturi folositoare pentru situaţii zilnice. Cele 100 de carduri de colecţie fac parte din Biblioteca publică din New York.

Iată opt dintre ele:

1. Cum să aprinzi un bâţ de chibrit atunci când este vânt afară

Problema aprinsului unui chibrit în timpul vântului poate fi rezolvată dacă sunt desfăcute câteva şuviţe subţiri de lângă zona care se aprinde, precum în imagine. Când aprindem chibritul, şuviţele de lemn se vor aprinde mult mai repede, flacăra fiind mult mai puternică.

2.Cum poţi găsi punctele de pe un compas cu ajutorul unui ceas

Pentru a determina punctele de pe un compas cu ajutorul unui ceas, îndreaptă arătătorul către soare apoi întinde o aţă sau un fir de iarbă între arătător şi degetul mare. Capătul aţei dintre arătător şi degetul mare arată sudul.

3. Cum să realizezi un extinctor

Dizolvaţi 453 de grame de sare şi 226 de game amoniac în doi litri de apă şi împarte substanţa în două sticle subţiri. Atunci când apare un incediu, aruncă una sau mai multe sticle în flacără, iar focul va fi stins.

4. Sfat pentru fierberea cartofilor

Pentru a obţine cartofi pufoşi în interior şi tari la exterior, atunci când sunt gătiţi aruncaţi în oală puţin zahăr şi sare. Mişcaţi oala pentru ca legumele să se gătească uniform. Când cartofii s-au fiert, apa va trebui scursă.

5. Cum să verifici dacă există scăpări de gaze

Este mereu periculos atunci când încerci să detectezi scăpările de gaz cu ajutorul unei brichete. Metoda prezentată în imagine este lipsită de riscuri. Aplică spumă de la săpun pe zona pe care o suspectezi că ar fi cu probleme, dacă sunt scăpări de gaze acestea vor provoca apariţia bulelor.

6. Cum să răceşti o sticlă de vin fără gheaţă

Dacă nu este disponibilă gheaţa pentru răcirea unei sticle cu vin, o metodă bună este prin înfăşurarea sticlei în flanel şi aşezarea acesteia sub jetul de apă rece. Lăsaţi apa să curgă pe sticlă precum este redat în imagine după. Zece minute vinul va fi gata pentru servire.

7. Când fierbi ouă crăpate

Pentru ca ouăle crăpate să-şi menţină forma chiar şi atunci când sunt fierte, ar trebui să fie adăugat în apă puţin oţet. 

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 Sfaturi pentru a avea succes în orice
 
20 de sfaturi frecvente despre sănătate care sunt total false
 
7 sfaturi pentru igiena intimă a femeilor
 
11 sfaturi ca să câştigi aprecierea celorlalţi