Au fost descoperite cele mai vechi dovezi ale fabricării vinului

27 08. 2017, 12:00

Iniţial era considerat că producţia de vin s-a dezvoltat în Italia la mijlocul Evului Mediu (între 1.300 şi 1.100 î.Hr) informează Science Daily

Principalul autor, David Tanasi, din cadrul Universităţii din Florida de Sud a realizat teste chimice asupra reziduurilor descoperite pe o bucată de ceramică ce aparţine Epocii Cuprului.

Rămăşita a fost descoperită într-un sit din Agrigento, oraş din sudul Siciliei.  Experţii au determinat că reziduul conţine acid tartric şi sare de sodiu care apare în mod natural în timpul coacerii strugurilor şi procesului de preparare a vinului. În prezent, experţii încearcă să determine dacă vinul era alb sau roşu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Consumul moderat de vin ar putea contribui la menţinerea siluetei!
 
Baile termale cu vin, sake, ceai si cafea din Japonia au fost redeschise (FOTO)
 
Teasc vechi de 1400 ani descoperit in Israel
 
“Doctoriile” din struguri: o noua industrie se naste in Franta