Noi descoperiri arheologice confirmă existenţa templului lui Artemis, zeiţa vânătorii în mitologia greacă

21 08. 2018, 17:00

Clădirile excavate în trecut reprezintă două galerii care mărginesc templul la est şi nord şi o fântână cu semnificaţie sacră, scrie The History Blog.

Studiul de faţă s-a concentrat pe situl central al sanctuarului pentru a scoate la iveală templul antic şi altarul. Descoperirile semnificative în 2018, sunt figurinele de cuarţ şi cupru, părţi dintr-o statuie ce o ilustrau pe Artemis şi o nouă bază din sculptură ce are nume de Artemis, Apollo şi Leto.

De asemenea, arheologii au investigat şi rămăşiţele unor clădiri mai vechi ce datează din secolele X-VII î.e.n., precum o clădire alungită cu o înălţime de peste 20 de metri, datând din perioada arhaică timpurie.

Clădirea ar fi dominat peisajul de pe Amarynthos. Nu se ştie sigur pentru ce a folosit, dar cu siguranţă avea legătură cu venerarea zeiţei Artemis.

Semnificaţia religioasă a sanctuarului dedicat lui Artemis a ajuns aproape la zero în secolul I î.e.n. Descoperirile recente sugerează că a existat o reînnoire de scurtă durată a venerării în secolul al II-lea e.n.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vestigii arhaice importante găsite în situl templului lui Apollo

Ziua în care a ars una dintre cele şapte minuni ale lumii

Templul zeitei Artemis

Noi descoperiri arheologice scot la iveală informaţii fascinante despre istoria Oraşului Interzis – FOTO