Ultimele cuvinte ale lui Hitler au fost dezvăluite de fostul său pilot

13 04. 2019, 08:42

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre oamenii apropiaţi ai lui Hitler, oferă o incursiune în viaţa celor doi, scrie dailystar.co.uk.

Hitler a fost cavaler de onoare la nunta lui Baur şi i-a cumpărat acestuia o maşină nouă, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Memoriile relansate ale lui Baur, „Am fost pilotul lui Hitler”, includ o conversaţie emoţională între el şi Hitler, desfăşurată în momentul în care Fuhrer-ul a realizat că a pierdut războiul.

Potrivit pilotului, Hitler i-ar fi zis „Astăzi îi pun capăt”, cu puţin timp înainte de a se sinucide alături de Eva Braun, în buncărul din Berlin.

Decesul lui Hitler, în data de 30 aprilie 1945, a marcat sfârşitul războiului în Europa, odată cu capitularea Germaniei.

„Hitler a venit la mine şi mi-a luat mâinile în ale lui”, şi-a amintit Baur. „Baur, vreau să îmi iau la revedere de la tine”, a spus Hitler. „A venit timpul. Generalii mei m-au trădat, soldaţii mei nu mai vor să meargă mai departe şi nici eu nu mai pot merge mai departe”.

Baur, care a murit în 1993, la vârsta de 96 de ani, a spus că a încercat să-l convingă pe liderul nazist să fugă cu un avion, pe care l-ar fi pilotat el însuşi. „L-aş fi putut duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre şeici, care erau prieteni cu el, din cauza atitudinii sale faţă de evrei”.

Citeşte continuarea pe Gândul.